ه‍.ش. ۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۹, شنبه

قیمه بوشهری


سلام روزتون بخیر و شادی ، نوبتی هم باشه نوبت اضافه کردن یه غذای اصیل و سنتی  از  شهردوست داشتنی و عزیزم ، " بوشهره " که بینهایت خوشمزه است و با انواع قیمه هایی که تا به حال دیدید زمین تا آسمون فرق داره ، خلاصه ما که عاشقشیم و رسم سرو کردنش  بر اینه که به همراه پلو ساده و شکر پلو زعفرانی سرو می شه ،  البته من زیاد اهل خوردن غذاهای شیرین نیستم ترجیحا با برنج ساده از این غذای معرکه لذت می برم. این قیمه رو در ایام سوگواری و محرم به عنوان نذری می پزند  و یکی از نکات مهم یک قیمه خوب بوشهری اینه که کش بیاد و آبکی نباشه. تو دستور خانوادگی ما و بیشتر بوشهری ها از زعفران توی خورشت قیمه استفاده نمیشه ولی بعضی ها می ریزند ، مواد لازمی که براتون نوشتم برای 4 نفر کافیه امیدوارم درست کنید و ازش لذت ببرید ....pegah




قیمه بوشهری

مواد لازم :

گوشت خورشتی 350 گرم
لپه 170 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد بزرگ
سیب زمینی 1 عدد متوسط و چهارقاچ شده
دارچین 1/3 قاشق چایخوری
زردچوبه و گرد لیمو عمانی و نمک  به میزان لازم


اول از همه پیاز را ریز خرد کنید و بعد سرخش کنید تا طلایی شه بعد زردچوبه و کمی گرد لیمو عمانی و دارچین را به پیاز اضافه کنید  و چند لحظه تفت بدید و بعد گوشت  و لپه را به پیاز اضافه کنید با حرارت زیاد تفت بدید تا رنگ گوشت تغییر کنه سپس به اندازه 2 تا 3 لیوان  آب به آن اضافه کنید و درب دیگ را ببندید و اجازه دهید تا گوشت و لپه نیم پز شود .


حالا سیب زمینی را اضافه کنید صبر کنید تا همه مواد با هم  کاملا بپزد .بعد نمک خورشت را اندازه کنید .

روی یک کاسه بزرگ،  سبد یا آبکش بگذارید و خورشت را توی آبکش بریزید به صورتیکه آب از گوشت و لپه  و سیب زمینی جدا شود .


مواد توی آبکش را دوباره درون دیگ برگردانید و با گوشتکوب حسابی بکوبید تا کاملااااا له شود . ( این مرحله خیلی مهمه چون دلیل کش آمدن قیمه خوب کوبیدن مواد با گوشتکوبه ).

بعد آب گوشت را به مواد له شده اضافه کنید و دیگ رو دوباره روی حرارت کم بگذارید .


توی یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و رب گوجه را کمی تفت دهید تا سرخ شود و بوی خامی آن  گرفته شود .


در آخر رب سرخ شده را به همراه کمی دیگر پودر لیمو عمانی به قیمه اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت جا بیفته و در این فاصله مدام هم بزنید تا هم قیمه ته نگیره و هم گوشت کش بیاد . بعد هم این قیمه متفاوت ، خوشمزه و معرکه  ( الان میگید چقدر تعریف می کنه :)) ) آماده سرو کردن به همراه شکر پلو زعفرانی  ( که می تونید اینجا دستور شکرپلو را ببینید ) و یا پلوی ساده است . نوش جانتون .....pegah

۲ نظر:

  1. قیمه بوشهری رو درست کردم و خیلی دوست داشتیم ، اینو هستم پگاه جونی ، اونم دست پخت رفیق خوشگلم باشه :*****

    پاسخحذف